Youssef el Messaoudi. FOTO AMERSFOORT.PVDA.NL
Volledig scherm
Youssef el Messaoudi. FOTO AMERSFOORT.PVDA.NL

PvdA-raadslid twittert: Droplul, botte hond, PVV-fascist

Droplul, botte hond, PVV-facist. Het Amersfoortse raadslid Youssef El Messaoudi gebruikt op Twitter termen die je niet zou verwachten van een politicus. De rechtenstudent, die de PvdA-stemmer vertegenwoordigt in de Amersfoortse raad, ziet zelf weinig bezwaar. 'Ik laat mij niet uitschelden zonder weerwoord.'

Volledig scherm

Youssef El Messaoudi (@Yous033) kreeg afgelopen weekend het een en ander naar zijn hoofd geslingerd, nadat hij twitterde over de ophef die volgde op het verstoren van een rouwstoet door Amersfoortse basisschoolleerlingen.

Het raadslid schreef de bedreigingen, die na het incident bij de basisschool binnenkwamen, toe aan aanhangers van de PVV. 'Hoe ziek in je kop ben je als je een basisschool gaat bedreigen, stelletje PVV fascisten.' Deze bewoordingen vielen blijkbaar niet bij iedereen in goede aarde.

De PvdA'er, met onder andere de portefeuilles 'jeugd en jongeren' en 'integratie en inburgering' zet zich vaker af tegen wat hij noemt 'het stompzinnige groepsdenken van zijn PVV-collega's'. Zo schrijft El Messaoudi op de website van de PvdA: 'Het heeft veel weg van een virus dat in Nederland zich in rap tempo verspreid. Moedervirus Geert besmet Nederland, en iedereen is in de ban van de angst als het maar enigszins te maken heeft met de Islam of allochtoon.'

El Messaoudi is in Amersfoort een van de zes leden van de  PvdA-fractie. Vorig jaar was hij kandidaat-lijsttrekker voor de partij. PvdA Amersfoort wilde vanochtend niet reageren.

Volledig scherm
Volledig scherm
  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?