Volledig scherm
Hero Brinkman © ANP

PVV'er Brinkman ruziet weer met fractie over jongerendag

PVV-Kamerlid Hero Brinkman ligt opnieuw in de clinch met de rest van de fractie. En opnieuw is de vernieuwing van de partij het twistpunt. Brinkman noemt het 'onacceptabel' dat een jongerendag van de PVV niet door kan gaan.

Brinkman pleit al een tijd voor meer openheid binnen de partij en wilde een jongerendag organiseren. Tegen de zin van zijn fractiegenoten, blijkt nu. Hij twitterde zojuist: 'Jongerendag PVV is door fractie afgeschoten. Men wil beslotenheid en plafond van max 200 jongeren. Is onacceptabel.' Met name die beperkende voorwaarden gingen er bij Brinkman niet in.

Toch is Brinkman vastbesloten zijn plannen door te zetten: 'Zal toch proberen een jongerendag PVV Noord-Holland proberen te organiseren.'

Over de afdeling Noord-Holland heeft de fractie niets te zeggen, meent Brinkman. 'Dit is weer terug naar de oude PVV, terwijl we juist een klein beetje beter op weg waren', zei het Tweede Kamerlid.

De opstelling van de fractie is voor hem geen reden op te stappen. Politiek is volgens Brinkman niet voor mensen die opgeven. 'Ik ben geen quitter. Ik wil er juist voor zorgen dat de PVV over 100 jaar nog bestaat.'

De voorbereidingen op de jongerendag waren al een tijd aan de gang. Brinkman en twee andere fractieleden zaten in de organisatie. De bedoeling was dat ook Geert Wilders zelf aanwezig zou zijn op de dag, waarop ook de vrijwilligers voor de partij een rol zouden spelen.

Vorig jaar wilde Brinkman van de PVV wél een ledenpartij maken, met congressen en een jongerenafdeling. Ook die plannen werden niet gesteund door de rest van de partij.