Richard de Mos
Volledig scherm
Richard de Mos © anp

PVV'er De Mos begint actie voor Kamerzetel

PVV-Kamerlid Richard de Mos uit Den Haag begint een actie om alsnog een plekje te krijgen op de kandidatenlijst van de partij voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij legt zich er niet bij neer dat hij ontbreekt op de lijst met 49 namen die de PVV vorige week heeft bekendgemaakt.

De Mos wil dat Geert Wilders hem als lijstduwer op plek 50 van de kandidatenlijst zet. Hij hoopt dan met voorkeursstemmen gekozen te worden. 'De kiezer kan zich op 12 september uitspreken en dan zal duidelijk worden of mijn werk als Kamerlid gewaardeerd wordt en of ik door kan gaan als raadslid in Den Haag.'

De Mos zei vanmorgen op de radio eigenlijk na dit weekend op vakantie te willen, 'maar niemand wilde mee. Mijn vriendin moet nog werken'. Toen hij ook nog eens heel veel reacties kreeg op de beslissing van Wilders hem niet op de kieslijst te plaatsen, besloot hij de actie op touw te zetten.

Dat de Hagenaar niet op de PVV-lijst staat, noemt hij 'een gigantische mokerslag' en een motie van wantrouwen tegen zijn functioneren. Via de website www.houddemosindekamer.nu rekent De Mos op veel bijval.

Op de site staan lovende uitspraken van andere (oud-)politici. Zo zegt Hans Wiegel: 'Ik heb De Mos leren kennen als iemand die onmiddellijk de inhoud snapt. Het is een toegankelijk man die bij het gewone volk de juiste snaar weet te raken. Ik hoop dat dit nog recht te breien valt.'