Volledig scherm
PVV-voorman Geert Wilders

PVV'er valt moslimvrouwen lastig en noemt hen tuig

De PVV-fractie in de Tweede Kamer heeft medewerker Sam van Rooy vandaag op non-actief gezet wegens een filmpje op internet.

Voor het filmpje volgde Van Rooy stilzwijgend enkele vrouwen in boerka, terwijl zij door een winkelcentrum in Scheveningen lopen. Volgens de site van Elsevier heeft hij in een begeleidende tekst de moslimvrouwen als 'tuig uit de islamitische zandbak' betiteld. Voor de PVV gaat dat te ver. Inmiddels is het filmpje op YouTube verwijderd.

De PVV-leiding vindt dat de medewerker zijn boekje te buiten is gegaan. 'We hebben de heer Van Rooy direct op non-actief gezet', aldus de zegsvrouw. 'Dit filmpje gaat ons veel te ver. Het is jammer dat deze vrouwen boerka's dragen en we zien graag een boerkaverbod, maar deze vrouwen zijn geen tuig. We betreuren de gang van zaken zeer.'
(ANP/Redactie)

  1. Geen cel maar tbs voor ontoerekeningsvatbare Haagse steker Malek F.

    Geen cel maar tbs voor ontoereke­nings­vat­ba­re Haagse steker Malek F.

    Malek F. (33) is vanmiddag in de rechtbank Schiphol volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het neersteken van drie mensen op 5 mei 2018 in Den Haag. Volgens de rechter heeft F. volledig onder invloed van psychose gehandeld. Er was geen sprake van een terroristisch motief, wel handelde F. met voorbedachte rade: hij kocht een mes om ‘zijn duivelsaanbidders’ aan te vallen.