PVV: extra politiekosten verhalen op 'ramadantuig'

PVV-leider Geert Wilders wil dat de politie de extra kosten van politie-inzet tijdens de ramadan deze zomer verhaalt op wat hij noemt het 'ramadantuig'. Hij pleit daarvoor in Tweede Kamervragen aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie.

Het AD berichtte vanochtend dat de politiekorpsen in Utrecht en Den Haag zich erop voorbereiden dat Marokkanen die de ramadan deze zomer in Nederland vieren, zich op het criminele pad begeven. In beide steden wordt volgens het AD tijdens de vastenperiode, die op 20 juli begint, extra personeel ingezet. Veel Marokkanen blijven deze zomer in Nederland, omdat vasten in het warmere Marokko een stuk zwaarder is.

Wilders wil van Opstelten weten wat de totale kosten van de extra inzet zijn en of de minister ook vindt dat er een verband is tussen de ramadan en criminaliteit. Hij wil verder weten in hoeverre de totale criminaliteit in de zomers van 2010 en 2011 afnam op het moment dat Marokkanen naar Marokko gingen voor vakantie.

  1. Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?
    TV-SHOW NL NA CORONA

    Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?

    Hebben alleen mensen die gezond leven straks nog recht op levensreddende zorg? En blijven we afstand houden, ook als de crisis voorbij is? Het waren belangrijke vragen die langskwamen in De Toekomst van Nederland, ons leven na corona. De gezamenlijke talkshow van het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland was dinsdagavond twee uur lang te zien op SBS6. Hieronder lees en bekijk je de highlights van de uitzending.