Volledig scherm
Roy van Aalst zit voor de PVV in de Tweede Kamer. © ANP

PVV-Kamerlid verkoopt grond na te zijn ‘weggepest’

PVV-Kamerlid Roy van Aalst ziet af van het bouwen van een huis in Deurningen. Naar eigen zeggen omdat hij door een buurman is weggepest. De PVV’er heeft de aangeschafte kavel waar zijn huis op moest verschijnen inmiddels alweer met verlies doorverkocht. ,,Ik vrees voor de veiligheid van mijn gezin’’, aldus Van Aalst.

De ruzie tussen de twee buren werd vandaag uitgevochten voor de rechtbank. Allebei hebben ze een stuk grond gekocht en mogen ze gebruik maken van een brede toegangsweg. Die weg versmalt echter rond een paar bomen die niet gekapt mogen worden, waardoor vrachtwagens de bouwplaats niet kunnen bereiken. 

Daarom wil de buurman van de PVV’er de weg iets breder maken, waardoor hij op het terrein terechtkomt van Van Aalst. Die heeft echter op zijn erf een hek gezet, waardoor de vrachtwagens er alsnog niet door kunnen.    

Veiligheid

Van Aalst is inmiddels klaar met de ontstane situatie.  „Want ik ben veel van huis en vrees voor de veiligheid van mijn gezin”, zei Van Aalst maandagmiddag tegen kort gedingrechter K. Haarhuis. Hij meldt tijdens een raadsvergadering in Dinkelland ook verbaal te zijn geïntimideerd door zijn toekomstige buurman en anderen bewoners van de buurtschap.

Het conflict is zo hoog opgelopen, dat Van Aalst zijn kavel maar heeft doorverkocht. Het hek heeft hij ook al weggehaald. Het kort geding van vandaag is daarmee volgens hem ‘volstrekt overbodig’. Maar buurman Meier blijft wantrouwig. „De kavel is wel verkocht, maar nog niet geleverd. Het hek kan dus nog worden teruggeplaatst door Van Aalst”, legt diens advocaat Didier Fransen uit. 

Bovendien zegt Meier 40.000 euro schade te hebben geleden door dat hek. Hij wil dat verhalen op Van Aalst. Dat schadebedrag wordt verder niet onderbouwd. De vrachtwagens konden via een andere route ook bij zijn kavel komen, dus daardoor kan de schade niet zijn ontstaan. Van Aalst in zijn slotwoord: „Wij horen niet in die buurtschap, we zijn weggepest.”