Géza Hegedüs.
Volledig scherm
Géza Hegedüs. © ANP

PVV trekt lijsttrekker Rotterdam al na 1 dag terug

De PVV trekt de Rotterdamse lijsttrekker Géza Hegedüs terug wegens 'onaanvaardbare nieuwe informatie'. Dat heeft de partij van Geert Wilders vanmiddag bekendgemaakt, een dag nadat de lijsttrekker werd gepresenteerd.

Over Hegedüs werd vandaag bekend dat hij in extreemrechtse kringen verkeert. Op Facebook circuleert een bericht waarin hij holocaustontkenner David Irving feliciteert.

,,Tot onze spijt hebben wij kennisgenomen van nieuwe, ons niet bekende informatie rondom lijsttrekker Géza Hegedüs'', schrijft PVV-leider Wilders in een verklaring op Twitter. ,,Deze informatie is onaanvaardbaar en past niet bij een PVV-politicus. (...) Ik betreur dit zeer. Als we dit hadden geweten dan was de heer Hegedüs nooit op de lijst gezet.''

Volgende week maakt de PVV de nieuwe lijsttrekker bekend. Dit komt Wilders op een sneer van Denk-partijleider Tunuhan Kuzu te staan. ,,Hee Geert, volgende week. Same time, same place? Neem jij de thee mee? Ik de koekjes'', twittert Kuzu. 

Kuzu kaapte gisteren de verkiezingsbijeenkomst van de PVV in Rotterdam door de aanwezige pers te vertellen dat ook Denk meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam.