Volledig scherm
© Shutterstock

Raadselachtig ongeval: voetganger loopt op weg en wordt doodgereden door automobilist

UpdateIn het Limburgse Geleen is bij een vooralsnog raadselachtig ongeval een 34-jarige voetganger om het leven gekomen die op dat moment op de weg liep. De man uit Maastricht liep daar in de nacht van vrijdag op zaterdag toen hij even na middernacht door een automobilist werd aangereden.

Om 0.37 kwam de eerste melding over het ongeval aan de Oude Postbaan in Geleen binnen bij de politie. Nog geen twee minuten later vertrekt ook de brandweer met de hoogste prioriteit die kant op. 

Het slachtoffer is ter plekke overleden. Om 1.22 uur meldt de brandweer dat er sprake is van een ‘dodelijk ongeval’. De politie onderzoekt waarom de man op de weg liep. ,,Gezien de verwondingen is hij vermoedelijk eerder op die locatie aangereden door een personenauto’’, licht de politie toe. 

Auto met schade

Een personenauto stond even verderop met schade. Ook de bestuurder werd in de buurt van deze auto aangetroffen. Het gaat om een 72-jarige man uit Limbricht. Hij is meegenomen voor verhoor. 

Wat er exact heeft plaatsgevonden is vooralsnog onduidelijk. ,,Er is ter plekke een onderzoek opgestart om te kijken wat er precies gebeurd is, en hoe de aanrijding is ontstaan’’, verklaart de politie. ,,Daarbij wordt onder andere gekeken waarom het slachtoffer zich op de weg bevond toen de aanrijding ontstond.’’ De politie roept getuigen op om zich te melden via 0900-8844.