Raadslid opgepakt op verdenking voorbereiding poging moord Rutte: ‘Ik ging naar m'n moeder’

VideoDe politie heeft zondag Arnoud van Doorn, de fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid, aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een moordpoging op demissionair premier Mark Rutte. Van Doorn werd zondagochtend door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) aangehouden en werd maandagavond alweer heengezonden. Van Doorn stelt schadevergoeding te gaan eisen.

61 reacties

 • theo jansen

  1 jaar geleden
  Deze man heeft oa alle begrip voor salafistische en Taliban psychopaten het is dus volkomen logisch dat een democratie daarom voorzorgmaatregelen neemt. Dat hij zich daarna als slachtoffer presenteert valt te verwachten en is verder geen enkele aandacht waard.
 • Johann van der Veere

  1 jaar geleden
  Ondanks dat Arnoud van Doorn en ik elkaar niet mogen – ik was in 2002 adviserend secretaris van de LPF-verkiezingscommissie en bracht een negatief rapport over hem uit – oogt het mij als een zwakke aanklacht en kan ik me zijn protest voorstellen. Dat Arnoud een leugenachtig karakter heeft is inmiddels wel bekend, maar dat wil niets zeggen over waar hij nu van beschuldigd wordt. Eerst het onderzoek maar eens afwachten.
 • Rietveld

  1 jaar geleden
  Schande dit kan dus iedereen overkomen en je staat gelijk met je hoofd op pagina 1
 • Carlo van Seeters

  1 jaar geleden
  Meneer heeft een bewezen crimineel verleden en een op zijn minst uiterst opportunistische politieke carrière. Dat gecombineerd met een defect wat betreft sociale inlevendheid, dan krijg je meneer Van Doorn. Tja, dan kun je wel leuk een pak aantrekken en je late 'bekeren', maar je bent en blijft altijd een usual suspect.
 • leoo maat

  1 jaar geleden
  Ik ben ook eens onterecht opgepakt bij voetbalrellen 3 dagen vastgehouden….. Als ze nix hebben proberen ze wat Kreeg bos bloemen en 300 euro na een hoop gecorrespondeerd
 1. Arnoud van Doorn woest na 32 uur cel: ‘Moordpoging op Rutte? Ik was gewoon op bezoek bij mijn moeder’
  PREMIUM

  Arnoud van Doorn woest na 32 uur cel: ‘Moordpo­ging op Rutte? Ik was gewoon op bezoek bij mijn moeder’

  Hij is al van verschillende zaken beschuldigd in zijn leven, maar dat hij ooit beschuldigd zou worden van ‘poging tot moord’ op premier Rutte kan raadslid Arnoud van Doorn nog steeds niet geloven. Na 32 uur in de cel in volledige afzondering, mocht hij vandaag weer naar huis. Er is kennelijk een foutje gemaakt, maar wel een met grote gevolgen. ,,Mijn naam is door het slijk gehaald.’’