Volledig scherm
In een tankstation langs de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Kootwijk is brand uitgebroken. Verscheidene autos staan in in brand. © anp

Ravage na brand bij tankstation langs A1

UpdateDe brand die zaterdagmiddag ontstond in een tankstation langs de A1 is onder controle. Twee mensen hebben hebben brandwonden en botbreuken opgelopen en er zijn totaal vier auto's uitgebrand. Dat meldt de Veiligheidsregio. Het vuur ontstond nadat een auto een tankzuil van een LPG-installatie omver had gereden.

Volledig scherm
© anp

Brandweer en ambulances rukten uit. Ook een traumahelikopter werd ingezet. Grote zwarte rookwolken trekken over de snelweg.
De snelweg is in beide richtingen afgesloten, meldde de ANWB. Volgens een woordvoerder van de verkeersdienst zou een auto met hoge snelheid het tankstation zijn ingereden.

De veiligheidsvoorzieningen van het tankstation zouden goed werken en de brandstoftoevoer is inmiddels afgesloten.

De snelweg A1 ging tussen Apeldoorn en Kootwijk in beide richtingen op slot. Rond 18.00 uur was de weg wel weer open, maar zorgde een kijkersfile voor veel vertraging. Het tankstation blijft voorlopig gesloten.

  1. Anorexiapatiënte (19) ligt al anderhalf jaar vastgebonden in bed in kliniek

    Anorexiapa­tiën­te (19) ligt al anderhalf jaar vastgebon­den in bed in kliniek

    Een 19-jarige anorexiapatiënte ligt al anderhalf jaar 24 uur per dag vastgebonden in een bed in een Nederlandse ggz-instelling. In een door haar gemaakt filmpje dat het tv-programma Zembla in bezit heeft, laat ze zien hoe ze met een ‘Zweedse band’ rondom haar middel, haar schouders, polsen en voeten gefixeerd ligt. De jonge vrouw, die met sondevoeding in leven wordt gehouden, ligt vast omdat ze een gevaar voor zichzelf vormt.