Gedupeerden van het toeslagenschandaal komen in opstand op de Dam.
Volledig scherm
Gedupeerden van het toeslagenschandaal komen in opstand op de Dam. © Hollandse Hoogte / ANP

Rechtbank blokkeert huisuitzetting van gedupeerde toeslagenaffaire: ‘Doet recht aan positie van ouders’

De Belastingdienst moet een gedupeerde in de toeslagenaffaire direct een extra voorschot geven, zodat huisuitzetting kan worden voorkomen. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant bepaald.

18 reacties

 • Lianne Van Es

  1 jaar geleden
  Ik weet dat je de aanvragen voor zorg, kinder en huurtoeslag zelf iedere maand bij kunt stellen naar het inkomen. Hoe kan het dan fout gaan? Vullen mensen te weinig inkomens in of juist te veel? Mijn dochter vult steeds als haar inkomen wijzigt dit direct in op de toeslagensite, en de opvolgende maand is het bedrag alweer omlaag. Of omhoog, net wat er nodig is. Hoe is dit dan ontstaan? Dat begrijp ik niet
 • Egbert Huisman

  1 jaar geleden
  Alléén schelden op de belastingdienst is niet terecht, de tweede kamer heeft hier ook grote steken laten vallen. Het is toch te gek voor woorden dat bijvoorbeeld Rutte er nog steeds zit, 10 jaren liegen en sorry zeggen. Dank de tweede kamer dus! Waar zijn onze rechten en volksvertegenwoordigers gebleven?
 • Butz

  1 jaar geleden
  Ik heb het hier in Enkhuizen ook gezien dat een alleen staande moeder (die ook met de toeslagaffaire te maken heeft) met haar dochtertje (5 jaar) hun huis werd leeg gehaald door een deurwaarder, ze zat letterlijk in een kale woning, maar dankzij mensen in haar directe omgeving kan ze in de woning blijven zitten en heeft ze een hoop spullen gratis gekregen (zelfs van een kringloop winkel)
 • Stephanie Drent

  1 jaar geleden
  In mijn geval komt de brief te laat binnen dat ik gedupeerd ben, ik wordt heel veel geholpen door de gemeente en ook door brede hulp team van de belastingdienst. Maar de officiële brief en de pauzeknop komt in mijn geval veelste laat. Vreselijke situatie waar je in gebracht wordt
 • ron dekker

  1 jaar geleden
  Onze overheid heeft een hele grote mond over mensen die zich wel of niet laten vaccineren en zijn heel druk met van alles en nog wat, maar als ze de zorg moeten opschalen (omdat het nodig is) zijn ze niet thuis en wanneer ze deze gedupeerden moeten compenseren, dan laten ze het uitlopen op een rechtsgang. Trieste figuren zijn het geworden daar in Den Haag.