Volledig scherm
De Van Roekelweg in Apeldoorn werd afgezet nadat de twee kinderen dood werden aangetroffen © anp

Rechtbank gewraakt in zaak kindermoorden Apeldoorn

De advocaat van de moeder die verdacht wordt van de moord op haar twee kinderen in Apeldoorn heeft dinsdag de rechtbank Gelderland gewraakt. De expert die de raadsman raadpleegde, wordt door de rechters niet als deskundige erkend.

Quote

Uw rechtbank zegt geen definitief oordeel te hebben over haar deskundig­heid. Maar dat doet u feitelijk wel door haar vandaag buiten de deur te houden

Advocaat Alrik de Haas

Daarmee wekt de rechtbank de schijn van vooringenomenheid, vindt advocaat Alrik de Haas. De 35-jarige Aurélie V. zou op 2 oktober 2013 in haar woning in Apeldoorn haar twee kinderen van zes en acht jaar hebben gedood. De kinderen overleden aan verwondingen die met een mes waren toegebracht.

De Haas wil dat forensisch arts Selma Eikelenboom-Schieveld haar oordeel velt over de mogelijke rol van bijwerkingen van antidepressiva. Deze medicijnen kunnen bij sommige personen angst en agressie opwekken, concludeerde de arts eerder.

,,Uw rechtbank zegt geen definitief oordeel te hebben over haar deskundigheid. Maar dat doet u feitelijk wel door haar vandaag buiten de deur te houden'', zei de advocaat.

Volledig scherm
In basisschool De Eendracht werd een herdenkingshoekje ingericht met tekeningen en kaartjes van leerlingen. © anp