Volledig scherm
© anp

Rechtbank laat verdachte in zaak Tommie van der Burg vrij

De rechtbank in Den Bosch heeft vandaag een van de twee verdachten van de liquidatie van Tommie van der Burg, op vrije voeten gesteld. De vrouw, Monique G. (38), blijft nog steeds verdachte in de zaak. De andere verdachte, Patrick V. (44), die de fatale schoten zou hebben gelost, blijft vastzitten.

De vrouw mag haar strafzaak om persoonlijke redenen in vrijheid afwachten. Officier van justitie Willem Bos onthulde vandaag dat de man en de vrouw vermoedelijk ook betrokken zijn geweest bij een ernstige mishandeling van Van der Burg, een jaar voor zijn dood. In een woning in Liempde werd de Eindhovenaar ernstig toegetakeld.

Met botbreuken en inwendige verwondingen werd hij aan zijn lot overgelaten. Voor die poging doodslag worden de man en vrouw waarschijnlijk ook vervolgd, kondigde de aanklager aan. De rechtszaak tegen het duo gaat op 16 januari verder.

Schietpartij
Van der Burg werd op 12 april vorig jaar 's nachts opgewacht en in zijn auto doodgeschoten bij het Van der Valkhotel in Eindhoven. Monique G. wordt er van verdacht dat ze de schutter inseinde dat Van der Burg er aan kwam.

Advocate Leonie van der Grinten betoogde dat een belangrijke getuige de naam van G. nergens had genoemd. Integendeel, hij wees iemand anders aan als degene die de schutter had ingeseind. Ook wees ze erop dat het onderzoek naar de liquidatie al anderhalf jaar loopt en dat er in die tijd geen motief is gevonden waarom G. betrokken zou zijn bij de liquidatie.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement