Advocaat Peter Schouten van kroongetuige Nabil B.
Volledig scherm
Advocaat Peter Schouten van kroongetuige Nabil B. © ANP

Rechter: Artikel over kroongetuige Nabil B. mag gepubliceerd worden

updateEen artikel over kroongetuige Nabil B. en diens familie mag morgen (dinsdag) gepubliceerd worden. Advocaat Peter Schouten eiste in een kort geding een verbod op publicatie door kranten en sites van ADR Nieuwsmedia. In het artikel wordt geciteerd uit app-berichten die Nabil B. de afgelopen jaren met zijn familie uitwisselde. Het kort geding diende vanavond in Amsterdam.

 1. Huis dat Monique kocht van de koning ‘bestaat niet meer’ door pennenstreek ambtenaar: ‘Sorry’
  PREMIUM

  Huis dat Monique kocht van de koning ‘bestaat niet meer’ door pennen­streek ambtenaar: ‘Sorry’

  Doordat een ambtenaar een lijntje verkeerd trok, ‘bestond’ het huis dat Monique Nijhof van de koning kocht ineens niet meer. Er was een foutje gemaakt in het bestemmingsplan, ontdekte ze. Tot haar frustratie heeft de gemeente Epe dat foutje – met grote gevolgen – twee jaar later nog steeds niet rechtgezet. Slapeloze nachten heeft ze ervan gehad. „We zitten in een kafkaiaanse rollercoaster.”
 2. LIVE | G7 komt bijeen voor spoedberaad, omikronvariant ook in Canada
  coronavirus

  LIVE | G7 komt bijeen voor spoedbe­raad, omikronva­ri­ant ook in Canada

  Het aantal positieve coronatests groeit nauwelijks meer. Het RIVM registreerde afgelopen etmaal 22.193 nieuwe besmettingen. Dat is vergelijkbaar met voorgaande dagen. Momenteel liggen er 2650 Nederlanders met Covid-19 in de ziekenhuizen. Dat zijn er 26 meer dan zaterdag, meldt het LCPS. Ook in Canada zijn twee mensen besmet geraakt met de omikronvariant van het coronavirus. Het gaat om twee reizigers die onlangs Nigeria hebben bezocht. Oudere berichten vind je hier.