Camping De Heische Tip te Zeeland.
Volledig scherm
PREMIUM
Camping De Heische Tip te Zeeland.

Rechter: Familie na 21 jaar uit vakantiehuisje zetten is ‘keihard’

De familie Van de Wouw leeft al meer dan twee decennia in een chalet op vakantiepark De Heische Tip in Zeeland. Illegaal, want permanente bewoning van het vakantiepark was al die jaren expliciet verboden. Bestuursrechter M. Verhoeven zette desondanks een dikke streep door een dwangsom van de gemeente Landerd. De rechter noemde het gemeentebeleid ‘keihard’. Handhaven van de regels vond hij in dit geval ‘onevenredig’.

23 reacties

 • Frank Koot

  1 maand geleden
  Als je al 21 jaar illegaal in een vakantiehuisje woont (dus veel goedkoper dan een huurhuis met alle gemeentelijke belastingen en meer) en je bent regelmatig door de Gemeente daarop geattendeerd, dan snap ik niet dat een rechter hier uitspraak over moet doen. Ik ziet dit als "profiteren" en lak aan de regels. F. Koot
 • Kirsten Hollaender

  1 maand geleden
  goede rechtspraak
 • A. van Rijnsbergen

  1 maand geleden
  @WZ Zuid Uiteraard, de standaard reactie als iemand iets meer dreigt te krijgen dan een ander : flink belasten. Hoe zo eerlijker ?? Sinds wanneer wordt een stijging van de huizenprijs, vaste woning of recreatiewoning, belast ?
 • Blesing

  1 maand geleden
  Eenwording Europa, in bijna alle Europese landen permenent wonen in recreatiewoning toegestaan. Zou ook voor Nederland twee doelgroepen helpen oudere willen kleiner en groener wonen in buitengebied. Jongeren en gezinnen helpen met vrijkomende huizen. Door de vergrijzing echt geen druppel maar een sloot nieuw aanbod van huizen. Gelukkig zijn er steeds meer gemeentes die hier achterkomen.
 • WZ Zuid

  1 maand geleden
  Vakantie woningen aanmerken als gewone woning is prima, maar daar hoort wel een flinke belasting aanslag bij vanwege de enorme waardestijging die het gevolg zal zijn van legalisering. Dat is wel zo eerlijk tov mensen die zich gewoon aan de wet hebben gehouden.