Rechters zaten fout in toeslagenaffaire: 'Steevast kant Belastingdienst gekozen’

rapportRechters hebben in de toeslagenaffaire het overgrote deel van de ouders in de kou laten staan en leden aan juridische tunnelvisie. Dat blijkt uit een zeer kritisch rapport van de beroepsgroep zelf over die affaire. Bestuursrechters moeten de kant van gewone burgers durven kiezen, is de conclusie van de onderzoekers.

78 reacties

 • M.G. Bults

  10 maanden geleden
  De gehele overheid lijkt wel in oorlog met de zwaksten van de samenleving. Dit is het zoveelste schandaal. Het is geen monopolie, want daar staat in dat je door een foutje van de Bank geld terugkrijgt. En die rechters hadden linker kunnen zijn.
 • Tom Vermeulen

  10 maanden geleden
  Nee, bezwaarcommissies en rechterlijke macht hebben zich op sleeptouw laten nemen door de "almachtige" Belastingdienst die geen poot had om op te staan (blijkt achteraf). Instituties daargelaten, het zijn mensen die dit andere mensen aandoen. De belastingdeurwaarder die net de verkoop van je inboedel of je huis heeft aangekondigd, slaapt lekker. Ik doe mijn werk. Onbegrijpelijk eigenlijk.
 • Maria Yvonne Franssen

  10 maanden geleden
  @Laats (2) .... alle schuld naar rechters trekt. Of de rechter eerst moest informeren bij de Belastingdienst? Een rechtszaak bestaat uit (gemanipuleerde?) schriftelijke reacties en een zitting. Maar de rechters moeten niet vastzitten aan dictaten RvSt en wellicht verknipte rapportages fiscus en een 'casseerder' in HB als lagere rechters 'contrair' gaan, zoals rechtbank Rotterdam. Neen, rechters betreuren vooral gebrek aan: werkruimte, bijstand door advocaten en inzicht binnen in de instanties.
 • Hans Laats

  10 maanden geleden
  Hans Laats. @ Maria Yvonne Franssen, als een bestuursrechter zeg: "Ik krijg een raar gevoel bij", in die strekkende woorden, dan had hij of zij even na vraag kunnen doen bij de belasting dienst hoe het zit en niet in die tunnel blijven zitten?.
 • G. van der Hoeven

  10 maanden geleden
  Ja hoor, daar gaan we weer, iedereen weet 't weer beter....lekker primair reageren