Volledig scherm
Rechtbank Maastricht © ANP

Rechtszaal ontruimd na gooien van schoen naar moordverdachte

De zittingszaal in de rechtbank Maastricht waar het proces tegen Osama I. wordt gevoerd, is ontruimd nadat dochter Enas een schoen gooide naar de moordverdachte. Hij wordt beschuldigd van moord op haar moeder en op een man.

De schoen raakte de tolk die naast Osama zat, meldt De Limburger. Enas schreeuwde in het Arabisch tegen Osama en spuugde terwijl ze door de parketpolitie werd afgevoerd. Kort daarvoor was er commotie beneden in de hal.

De broers en zussen hadden de zittingszaal op last van de rechtbank verlaten om weer achter de glazen scheidingswand plaats te nemen. Bij het verlaten van de zaal ontstond rumoer onder de broers. Zij keerden zich tegen de parketpolitie.

De rechtbank heeft besloten dat de zaak wordt voortgezet zonder publiek.

  1. OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochter

    OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoe­der’ Linda H. voor dood dochter

    Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.