Volledig scherm
© SGP

Reclamebord langs de A1 moet vreemdgaan bestrijden

Partijleider Kees van der Staaij van de SGP heeft vanavond in De Wereld Draait Door (DWDD) drie reclameborden voor zijn campagne tegen overspel laten zien. Een van die billboards komt binnenkort naast de A1 staan.

Volledig scherm
Overspel: Het familiespel met alleen verliezers! © SGP
Volledig scherm
De rekening van overspel © SGP
Volledig scherm
Bemin... Je gezin © SGP

De SGP laat mensen kiezen uit een van de drie grote posters. Op de eerste is een bordspel te zien waarop staat: 'Overspel: het familiespel met alleen maar verliezers'.

De tweede poster toont een huilend meisje met de tekst: 'De rekening van overspel'. Op de derde poster is een gezin te zien met de tekst: 'Bemin... je gezin'.

Met de teksten op de borden langs de snelweg wil de politieke partij reclame maken voor trouw in relaties. De SGP keerde zich al eerder tegen reclames voor vreemdgaan, vooral van datingsites als Second Love.

Onderschat het niet
Van der Staaij voelt zich geen eenzame ridder in de strijd tegen overspel. Hij is vooral erg telerugesteld in de manier waarop de reclames gepresenteerd worden, namelijk met een postitief geluid.

De SGP-politicus geeft aan dat mensen niet moeten onderschatten hoe veel relaties kapot zijn gegaan, gezinnen zijn verscheurd en kinderen huilend zijn achtergelaten door websites als Second Love. Hij benadrukte in de uitzending van DWDD nogmaals dat het belangrijk is om te blijven investeren in je relatie.

Op de website www.ikgavoortrouw.nl kan het publiek kiezen voor het beste ontwerp.