Topdrukte op Schiphol. Vorig jaar werden meer vliegtickets verkocht dan ooit.
Volledig scherm
Topdrukte op Schiphol. Vorig jaar werden meer vliegtickets verkocht dan ooit. © ANP

‘Recordaantal vliegtickets verkocht in 2018’

Niet meer vliegen uit bezorgdheid om het milieu? In Nederland in elk geval niet. In 2018 is in ons land een recordaantal vliegtickets verkocht. Volgens luchtvaartkoepel IATA en BSP Nederland zijn vorig jaar bijna 7 procent meer tickets geboekt dan in 2017, meldt De Telegraaf. Het ging om ruim negen miljoen transacties.

,,Het is kolder dat de consument zich zou schamen om een vliegvakantie te nemen. Dat is slechts een heel kleine groep. In werkelijkheid vliegen we erop los’’, zegt voorzitter Frank Oostdam van reisbrancheorganisatie ANVR in de krant.

De enorme prijsconcurrentie zou voor een groot deel bijdragen de enorme behoefte om te vliegen onder Nederlanders. Ook zijn exotische bestemmingen steeds populairder. 

KLM-vluchten vol

De vliegtuigen van KLM zaten in 2018 overvol. De luchtvaartmaatschappij vervoerde vorig jaar 4,5% meer passagiers dan het jaar ervoor. De ‘werelddealweken’ zorgden bij KLM volgens de krant vorig jaar voor zo’n 10% meer boekingen dan in 2017.

 1. Aantal coronapatiënten op ic met 24 gestegen, maatregelen ‘langer nodig’

  Aantal coronapa­tiën­ten op ic met 24 gestegen, maatrege­len ‘langer nodig’

  De groei van het aantal bezette IC-bedden gaat langzamer dan verwacht. Daarmee wordt het waarschijnlijker dat er op de piek van het aantal coronapatiënten in Nederland voldoende IC-bedden beschikbaar zijn. Consequentie van een rustigere stijging is ook dat het langer duurt voordat het virus onder controle is en dat maatregelen langer van kracht moeten zijn om een nieuwe piek te voorkomen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
 2. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
  PREMIUM
  Interview

  Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

  Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”