Volledig scherm
Scene uit Deux jours,une nuit. Links hoofdrolspeelster Marion Cotillard. © Filmstill

Recordbezoek aan Filmhuis Den Haag

Het Filmhuis Den Haag heeft vorig jaar 165.000 bezoekers getrokken. Dat is een record. Ten opzichte van 2013 steeg het aantal bezoekers met 15.000.

De groei van het aantal bezoekers wordt volgens de staf van de bioscoop grotendeels veroorzaakt door de verruiming van de openingstijden van het pand aan het Spui. Sinds 2014 is het Filmhuis op weekdagen al om 09.00 uur geopend en in het weekend om 10.00 uur. Het Filmhuis exploiteert vijf zalen aan het Spui en verzorgt ook de filmprogrammering in Theater Dakota in Morgenstond.

Populaire films in 2014 waren onder meer Deux jours, une nuit, Winter Sleep, Ida, La grande bellezza en - nu nog te zien - Mr. Turner over de Engelse schilder. Ook Gouden Kalf-winnaar Aanmodderfakker trekt veel publiek.

Het Filmhuis 'huisvest' ook festivals als Movies that Matter en het Eastern Neighbours Film Festival, die bijdragen aan de gestegen bezoekcijfers. Ook de Grunberg Kiest was een succes. Daarin selecteert Arnon Grunberg een film, waarover hij na afloop het gesprek aangaat met politici en het publiek.

Het Filmhuis doet tegenwoordig ook meer aan educatie. Op de plek van de voormalige bibliotheek is een nieuwe educatieve ruimte ingericht waar scholieren workshops kunnen volgen en films bekijken.

Volledig scherm
La grande bellezza. Hoewel al uitgekomen in 2013, trok de veelvuldig bekroonde film vorig jaar nog veel bezoekers naar Filmhuis Den Haag. © Filmstill