Een boodschap op het raam van een basisschool in Mook voor de leerlingen die niet naar school kunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een boodschap op het raam van een basisschool in Mook voor de leerlingen die niet naar school kunnen. © Theo Peeters

Red Team wil dat scholen langer dichtblijven: ‘In januari weer open is spelen met vuur’

Scholen moeten langer dichtblijven om te voorkomen dat nieuwe varianten van het coronavirus zich kunnen verspreiden. Dat vindt het Red Team, een expertgroep dat het kabinet advies geeft. In  januari weer open gaan is ‘spelen met vuur’. 

1 reactie

 • S. Akerboom

  2 jaar geleden
  Als de scholen open gaan, hoeven opa en oma ook niet op te passen. Fulltime allebei thuiswerken en basisschoolleerlingen (2 kinderen) thuis valt niet te combineren. Of we werken minder uren per week of we moeten in de avonden uren inhalen. Want het is een illusie dat de kinderen lekker zelfstandig huiswerk gaan maken of zoet gaan spelen terwijl wij thuis zijn.
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’