Reddingsbrigade waarschuwt: ‘Tot knieën in het water en pas op met luchtbedjes’

videoDe reddingsbrigade waarschuwt ook nu weer voor gevaarlijke stroming in zee, waardoor zwemmers in de problemen kunnen komen. ,,Vandaag zal het opnieuw druk worden en is er aflandige wind. Ga niet verder dan tot de knieën het water in en pas op met luchtbedjes”, adviseert de Haagse reddingsbrigade.

 1. LIVE | Vaker persconferentie over corona, extra maatregelen dreigen in de regio

  LIVE | Vaker persconfe­ren­tie over corona, extra maatrege­len dreigen in de regio

  Premier Mark Rutte vreest dat nog acht veiligheidsregio’s in ons land naar de alarmfase ‘zorgelijk’ gaan komende vrijdag. Er wordt snel gesproken over eventuele nieuwe maatregelen. In de afgelopen 24 uur zijn in Nederland in totaal zo’n 2250 nieuwe corona-gevallen gemeld. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) noemt de stijging in de ziekenhuisopname ‘alarmerend’. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.
 2. Nederlandse directeur zendingsorganisatie aangeklaagd voor seksueel misbruik in Malawi

  Nederland­se directeur zendingsor­ga­ni­sa­tie aange­klaagd voor seksueel misbruik in Malawi

  Een 49-jarige Nederlandse financieel directeur van een zendingsorganisatie in Malawi is aangeklaagd voor het seksueel misbruiken van studenten en werknemers. Uit een verklaring die hij voor de politie aflegde, geeft hij de seksuele handelingen met twee vermeende slachtoffers toe. Van dwang zou volgens hem echter geen sprake zijn, maar personen die aangifte deden weerspreken dat. De man riskeert maximaal 14 jaar celstraf.