Volledig scherm
Archieffoto. © anp

Reddingsbrigade wil schoolzwemmen terug

Het schoolzwemmen moet terug. Daarvoor pleiten de Reddingsbrigade en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Beide organisaties zijn het oneens met minister Schippers, die liet weten dat een kind met het A-diploma voldoende zwemvaardig is. Daarover bericht Metro.

Alleen met een volledig zwemdiploma ABC is een kind zwemvaardig, zeggen de Reddingsbrigade en de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) en niet alleen met zwemdiploma A zoals Den Haag claimt.

'Het heet niet voor niets zwemdiploma ABC, het is een integraal diploma. Een kind is echt zwemonveilig met alleen een A-diploma', waarschuwt KNZB-directeur Jan Kossen.

Verdrinken
'Dan is het een kwestie van tijd voordat meer kinderen gaan verdrinken', zegt Raymond van Mourik, directeur van de Reddingsbrigade, die de terugkeer van schoolzwemmen bepleit.

  1. Racewagen rijdt publiek in bij Autocross Leende, vier gewonden
    Update

    Racewagen rijdt publiek in bij Autocross Leende, vier gewonden

    Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn vier gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie de laatste drie races wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte, een 17-jarige vrouw.