Volledig scherm
Archieffoto van de Baltic Ace © ap

Reddingswerkers bergen lichaam van drenkeling

Reddingswerkers hebben donderdag aan het eind van de ochtend het lichaam van een van de zeven vermisten van de Baltic Ace uit het water gehaald. Daarmee komt het aantal doden door de aanvaring van woensdagavond op vijf, meldde de Kustwacht in Den Helder.

Een helikopter van de Belgische luchtmacht heeft het stoffelijk overschot van het slachtoffer naar Rotterdam The Hague Airport gebracht.

'De zoektocht op de Noordzee wordt voortgezet met twee schepen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), twee vliegtuigen en twee helikopters. 'De zoekactie gaat indien nodig door totdat het donker wordt', meldde een woordvoerder.

Zes opvarenden worden nog vermist. De bemanning van de Baltic Ace bestond uit Polen, Bulgaren, Oekraïners en Filipino's. Het schip voer onder de vlag van de Bahama's.

  1. Logeerpartijtje eindigt in trauma voor Jessica (11): ‘Haar leven is kapot’
    PREMIUM
    VIDEO

    Logeerpar­tij­tje eindigt in trauma voor Jessica (11): ‘Haar leven is kapot’

    Jarenlang misbruik in een dorp van nog geen 600 inwoners. De levens van ouders en kinderen uit het Maasdorpje Alem, vlakbij Den Bosch, staan sinds deze zomer volledig op hun kop. Het vergt moed om het zwijgen over misbruik te doorbreken, maar de 11-jarige Jessica deed het en bracht zo een groot schandaal aan het licht. Moeder Katrina is trots op ‘haar meisje’ en vertelt voor het eerst haar verhaal. ,,Er zijn hier in Alem families verscheurd, kinderlevens kapot gemaakt.”