Hond op straat in Venetië
Volledig scherm
Hond op straat in Venetië © Getty Images

Reisbeperkingen nu in heel Italië

Italië voert vanaf morgen in het hele land reisbeperkingen in. Dat heeft premier Conte net bekendgemaakt. De zware maatregel was eerder alleen in het noorden van kracht, maar nu mogen mensen in het hele land alleen op pad als het strikt noodzakelijk is. 

Door de maatregel mogen Italianen alleen op pad voor hun werk en verder alleen als het strikt noodzakelijk is. Restaurants en cafés mogen alleen tussen 06.00 en 18.00 uur open en bezoekers moeten een meter afstand houden. ‘Blijf thuis’, raadt Conte de Italianen aan. De maatregel betekent het einde van de indeling in ‘rode’ en ‘gele’ gevarenzones. Volgens de premier is het risico van besmetting met het gevreesde longvirus, waartegen nog geen vaccinatie bestaat, groot van noord tot zuid.

Naast de landelijke ‘lockdown’ worden ook alle sportevenementen opgeschort, waaronder de voetbalwedstrijden in de Serie A. De maatregel om alle scholen en universiteiten te sluiten was al van kracht, maar wordt nu verlengd tot en met 3 april. 

Italië kampt met een snel stijgend aantal corona-slachtoffers. Inmiddels nadert het aantal geregistreerde besmettingsgevallen de 10.000, tot dusver zijn 463 personen overleden. Daartegenover staat dat ook 724 patiënten genezen zijn verklaard.

  1. LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.