De kaartautomaten worden voor veel reizigers overbodig nu NS maandelijks en achteraf een rekening stuurt voor alle reizen in het openbaar vervoer. Er hoeft geen saldo meer op de OV-kaart te staan.
Volledig scherm
De kaartautomaten worden voor veel reizigers overbodig nu NS maandelijks en achteraf een rekening stuurt voor alle reizen in het openbaar vervoer. Er hoeft geen saldo meer op de OV-kaart te staan. © Martin Sharrott 2010

Reizen op krediet slaat aan; nooit meer verplicht 20 euro op OV-chipkaart

Het systeem om achteraf via een maandelijkse factuur te betalen voor het openbaar vervoer is een doorslaand succes. In een flinke week tijd hebben zich al bijna 16.000 mensen aangemeld voor de nieuwe service NS Flex van de Nederlandse Spoorwegen.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.