Volledig scherm
De situatie op het perron op Almere Poort vanochtend

Reizigers uit overvolle trein gezet door conducteur

Op station Almere Poort heeft een conducteur donderdagochtend reizigers uit een trein gezet omdat die te vol was. De sprinter was rond 08.08 uur onderweg vanuit Almere en zou via Amsterdam doorrijden naar Leiden.

Op Twitter lieten reizigers hun onvrede merken over de drukke trein bij Almere. Het toestel was zo vol, dat NS-medewerkers vonden dat de veiligheid in gevaar kwam. Zij besloten daarom dat de trein niet verder kon rijden, waarna iedereen het toestel moest verlaten. 

De NS spreekt van een zeer vervelende situatie en zegt dat de trein te kort was door een defect aan het materieel. Reizigers die vertraging opliepen door het incident kunnen hun geld terugvragen via de regeling 'Geld terug bij Vertraging'.

Veel klachten
Het regent de afgelopen maanden klachten over overvolle treinen, met name tijdens de spitsuren. Deze week riep ConsumentenClaim reizigers op om foto's te sturen van drukke treinen.

De organisatie wil bewijsmateriaal verzamelen voor een mogelijke rechtszaak tegen de NS, om op die manier een schadevergoeding af te dwingen voor benadeelde reizigers. De NS benadrukt dat zij er alles aan doen om de drukte in de spits terug te dringen.