Volledig scherm
Foto ter illustratie, dit is niet de gestrande trein. © Archief Frans Paalman

Reizigers urenlang in defecte trein op spoorbrug bij Zwolle

Honderden treinreizigers hebben vanavond urenlang in een donkere trein gezeten bij Zwolle. De intercity van Den Haag naar Groningen viel midden op een spoorbrug over de IJssel stil. Reizigers worden met een andere trein geëvacueerd. Het treinverkeer richting Zwolle ligt tot ongeveer 23.00 uur plat.

De trein kwam rond half zeven tot stilstand. Door het defect viel ook alle stroom aan boord uit. ,,Het is een behoorlijk lange trein, met tien rijtuigen. We hebben geprobeerd hem in beweging te krijgen. Dat lukte niet", zegt NS-woordvoerder Ton Boon. ,,Ik heb wel begrepen dat het treinpersoneel zijn best deed om alle passagiers geïnformeerd te houden. Dat valt niet mee, met een trein waarvan alle stroom is uitgevallen.”

Lees verder onder de foto

Het treinverkeer vanuit Amersfoort en Lelystad richting Zwolle ligt plat; er zijn vervangende bussen ingezet. Op Twitter klagen mensen over forse vertraging. Mensen die in de gestrande trein zaten, doen ondanks de positieve indruk van de NS-woordvoerder hun beklag over het gebrek aan informatie.