Volledig scherm
Rekenmeesters van het Centraal Planbureau kunnen aan de slag met een reeks plannen van de vier partijen die onderhandelen over een nieuwe regering. © ANP

Rekenmeesters bekijken plannen formatie

UpdateRekenmeesters van het Centraal Planbureau (CPB) kunnen aan de slag met een reeks plannen van de vier partijen die onderhandelen over een nieuwe regering. Een groot deel van de afspraken tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie is naar het onderzoeksinstituut gestuurd.

Bronnen in Den Haag melden dat 95 procent van wat moet worden doorgerekend naar het CPB is. De overige 5 procent zijn vervolgvragen die wel gevoelig liggen, maar niet de zaak laten stuklopen, zegt een ingewijde tegen deze krant.

Het CPB gaat bekijken wat de voorstellen voor (financiële) gevolgen hebben. De plannen uit het toekomstige regeerakkoord kunnen dan nog worden aangepast.

De doorberekening door het CPB is de volgende stap in de formatie. D66-onderhandelaar Alexander Pechtold zei gisteren al dat het einde van de formatie in zicht is, hoewel ,,er nog het nodige te doen is''.