Rini helpt boksheld Rudi Lubbers: 'Ik ben geboren om te helpen'

VideoOnmenselijk. Rini Wagtmans rilde toen hij zondag in Andere Tijden Sport zag hoe onbarmhartig het leven inbeukt op de gevallen boksheld Rudi Lubbers. Prompt coördineert de ex-wielerheld een hulpactie. Zoals hij altijd in de bres springt.

Het gesprek is al bijna afgelopen, als Rini Wagtmans (72) in de werkkamer van zijn huis naar zijn trofeeënkast wijst. ,,Kijk'', zegt hij, doelend op de urn, waarin na zijn overlijden zijn as wordt gestrooid. ,,Ik heb als wielrenner mooie bokalen mogen vasthouden, maar die urn is straks mijn allermooiste prijs: de prijs van het leven. Als ik ooit sterf, doe ik dat met het gevoel dat ik er altijd voor anderen ben geweest.”

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.