Volledig scherm
© REUTERS

'Risico uitval draadloos netwerk in zorginstellingen onderschat'

De groeiende afhankelijkheid van draadloze apparaten zoals morfinepompen of een alarm dat afgaat als een oudere valt, kan door het steeds intensievere gebruik van het netwerk voor problemen zorgen. Met name kleine zorginstellingen houden namelijk (te) weinig rekening met de mogelijkheid dat draadloze communicatie kan uitvallen, terwijl het risico daarop juist toeneemt.

Volledig scherm
© ANP XTRA

Dat stellen onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen in opdracht van Agentschap Telecom. 'Door het intensieve gebruik van draadloze verbindingen, neemt de kans op ongelukken toe', zegt onderzoeker Hans Wortmann. 'Om de risico's te beperken zouden de gevolgen van uitval beter in kaart moeten worden gebracht.'

  1. ‘Links tuig’ koestert de rechtsstaat
    PREMIUM
    De jaarwisseling

    ‘Links tuig’ koestert de rechts­staat

    Wat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Advocaat André Seebregts trad dit jaar naar voren als verdediger van Nederlandse jihadvrouwen die met hun kinderen vastzitten in Syrische kampen. Daarnaast staat hij één van de mannen bij, die verdacht wordt van het voorbereiden van een aanslag in Nederland. Het maakt hem niet populair.