Een chaotische situatie op Schiphol na aankomst van de passagiers uit Zuid-Afrika
Volledig scherm
Een chaotische situatie op Schiphol na aankomst van de passagiers uit Zuid-Afrika © Jef Verschuren

RIVM: 13 passagiers uit vliegtuigen Zuid-Afrika besmet met omikronvariant

De nieuwe coronavariant omikron is geconstateerd bij dertien van de passagiers die vrijdag met twee vluchten uit Zuid-Afrika in Nederland zijn aangekomen, meldt het RIVM. Van de 624 passagiers in de vliegtuigen zijn er 61 positief getest op corona.

51 reacties

 • Jan de Koning

  6 maanden geleden
  17,5 miljoen mensen 17,5 miljoen meningen. Iedereen heeft er verstand van en weet het beter. Als men zich nou eens aan de regels hield en niet overal een discussie over voert zou het er heel misschien wat beter op worden. Maar in ons kikkerlandje zal het met onze landsaard nooit wat worden vrees ik. Niemand is volgzaam en zich van de ernst bewust over welke dilemma's onze regering zich moet buigen. Zoveel verantwoording zou ik niet willen hebben. Beste stuurlui staan aan wal is het gezegde.
 • Dick van Dijk

  6 maanden geleden
  Tja,als alle mensen zonodig weer in het vliegtuig moeten stappen. Weet u nog toen de vliegtuigen aan de grond stonden, de lucht schoon geen geluidsoverlast, heerlijk, maar zogauw het mocht was het thuiswerken over, weer files, helaas. En de zoveelste variant, nou de wereld heeft het over zichzelf af geroepen 🤔
 • Jan Borst

  6 maanden geleden
  is het nu zo moeilijk om alle grenzen dicht te doen en de ook de luchthaven hermetisch te sluiten voor alle vluchten stop nu eens met dat jo jo beleid en toont nu eens karakter en nu eens niet afwachten wat het buitenland doet maar echt ingrijpen anders schiet het zo met de besmettingen niet op sla je toch naar het buitenland kijkt waar ze in de 2 de kamer zeer goed in zijn dat is geen belijd maar afkijken zijn div landen al potdicht actie
 • Joke van Leeuwen

  6 maanden geleden
  Wat werkt die QR-code toch goed!
 • Kroon

  6 maanden geleden
  Ach ja Piet Verdriet, vliegen maar weer. Ik snap het ook niet net zoiets als waarom geen massale protesten tegen weer een weekend met bedroevende tv programma's.
 1. Terugkeer uit Zuid-Afrika zorgt voor chaos op Schiphol, deel besmette passagiers mag gewoon naar huis
  PREMIUM
  omikronvariant

  Terugkeer uit Zuid-Afri­ka zorgt voor chaos op Schiphol, deel besmette passagiers mag gewoon naar huis

  De aankomst op Schiphol van de twee laatste vluchten vanuit Zuid-Afrika is gisteren ronduit chaotisch verlopen. Reizigers - die ellenlang moesten wachten op de luchthaven - klagen achteraf over de belabberde communicatie, te weinig eten en drinken, slechte hygiëne en een gebrek aan aparte ruimtes voor besmette passagiers. Uiteindelijk mocht een deel van de positief geteste passagiers vannacht ook naar huis, in plaats van naar een quarantainehotel.