Kinderen in Wijk aan Zee komen in de speeltuin in aanraking met vervuilde stoffen.
Volledig scherm
Kinderen in Wijk aan Zee komen in de speeltuin in aanraking met vervuilde stoffen. © AD

RIVM meet wéér veel gevaarlijke stoffen rond Tata Steel: ‘Deze gigavervuiler mag gewoon zijn gang gaan’

De hoeveelheden schadelijke stoffen die in de omgeving van staalproducent Tata Steel gewoon op straat liggen, nemen ondanks genomen maatregelen helemaal niet af. Dat blijkt uit de nieuwste metingen van het RIVM. Als het in sommige dorpen al iets beter is geworden, lijkt dat louter toeval: zuidwestenwind.

17 reacties

 • M. Vesters

  2 maanden geleden
  Had al lang gesloten moeten worden. Waar wacht de politiek nog op? Wat is dit voor een land dat haar burgers zo in gezondheidsgevaar laat leven?
 • A Kemp

  2 maanden geleden
  Ik kwam als truckchauffeur ruim 20 jaar geleden al veel op de toenmalige Hoogovens, later Chorus, ook regelmatig bij Heckett, nu Harsco, waar wij ijzerberen, een afval product laadden. Als je daar was en er stonden plassen water dan zag je daarin gewoon oplichtende groenachtige plekken. Leek me toen al niet gezond. En nu zoveel jaren later schijnt er nog weinig veranderd te zijn. Ik wil maar zeggen.
 • piet vermeer

  2 maanden geleden
  Wat een schandelijke vertoning is en blijft dit . Deze fabriek wordt nooit gesloten en kan zijn gang gaan. Aanpakken deze hufters.
 • Jan Willem Roos

  2 maanden geleden
  De boeren moeten weg, maar Tatasteel mag ongeschonden doorgaan met de vervuiling en vergiftigen van de omgeving. Zijn dat weer de twee maten waarmee de overheid meet?
 • Ina Blok

  2 maanden geleden
  Tja, dat Tata (Hoogovens)vervuilend is, was al decennia bekend. Steeds kwamen ze met allerlei beloftes die vervolgens niet nagekomen werden. Dit bedrijf had al jaren geleden gesloten moeten worden. Maar geld stinkt in dit geval. Ik wens alle betrokkenen heel veel sterkte.
 1. Influencer Koen Kardashian heeft kapotgesnoven neus: artsen signaleren stijging aantal patiënten
  PREMIUM
  neusproblemen door coke

  Influencer Koen Kardashian heeft kapotgesno­ven neus: artsen signaleren stijging aantal patiënten

  Een ingestorte neusbrug of zelfs een compleet verloren neusholte door te snuiven: Nederlandse ziekenhuizen signaleren een stijging van medische neusproblemen als gevolg van cocaïnegebruik, zegt Henri Marres, hoogleraar keel-neus-oorheelkunde (KNO) en voorzitter van de landelijke KNO-vereniging. Exacte cijfers ontbreken. ,,Maar er lijkt sprake van een trend. We zijn aan het inventariseren hoe groot de omvang is.”