Premier Mark Rutte en Jaap van Dissel (RIVM) tijdens een persconferentie na afloop van een overleg.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte en Jaap van Dissel (RIVM) tijdens een persconferentie na afloop van een overleg. © ANP

RIVM ziet steeds meer bewijs: kinderen spelen marginale rol bij verspreiding corona

CORONADATAWat is er in krap zes weken tijd veranderd dat basisscholen nu toch open kunnen? Het RIVM ziet steeds meer aanwijzingen dat jonge kinderen amper heftige klachten krijgen van het coronavirus. ‘Ze zijn niet de verspreiders, maar de ontvangers'. 

 1. Stijn (18) schrijft Jan Hoek: ‘Er is weinig rekening gehouden met onze generatie’
  PREMIUM
  Lezersbrieven

  Stijn (18) schrijft Jan Hoek: ‘Er is weinig rekening gehouden met onze generatie’

  Jan Hoek heeft heel wat losgemaakt met zijn ingezonden brief waarin hij jong Nederland oproept ‘een klein jaar’ wat minder te feesten om zo het coronavirus minder kans te geven. Aan de oproep van deze krant om Jan Hoek een antwoord te schrijven, is gretig gehoor gegeven. Natuurlijk krijgt zijn pleidooi instemmende reacties, maar soms klinkt daarin ook kritiek door op zijn verzoek.
 2. Tientallen arrestaties na onrust in Haagse Schilderswijk, ook rellen in Utrecht
  UPDATE

  Tientallen arresta­ties na onrust in Haagse Schilders­wijk, ook rellen in Utrecht

  Voor de derde nacht op rij is het onrustig geweest in de Haagse Schilderswijk. De politie had voor een deel van de wijk een noodbevel uitgevaardigd, maar niet iedereen hield zich daar gisteravond en vannacht aan. Tientallen jongeren werden opgepakt. Ook in de Utrechtse wijk Kanaleneiland was het onrustig. Daar hingen volgens de politie veel jongeren rond die vuurwerk afstaken en vernielingen aanrichtten.