Volledig scherm
Stijn Spierings viert de 2-0 voor RKC. © BSR Agency

RKC ten koste van zwak NEC door naar halve finales play-offs

RKC Waalwijk mag blijven hopen op een terugkeer naar de Eredivisie, waar het in 2014 uit degradeerde. De ploeg van trainer Fred Grim won vanavond in Waalwijk met 3-0 van NEC, waarmee de 2-0 nederlaag in Nijmegen van afgelopen vrijdag werd goedgemaakt.

NEC is daarmee al in de eerste ronde van de play-offs uitgeschakeld en zal komend seizoen dus opnieuw gaan uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie, waarin het dit seizoen zeer teleurstellend als negende eindigde. Nummer acht RKC Waalwijk pakte in het reguliere seizoen een puntje meer en kwam vanavond ook als winnaar uit de bus tegen een zwak NEC, waar ongetwijfeld weer een onrustige periode zal aanbreken.

Onder interim-trainer Ron de Groot, die het stokje overnam van de ontslagen Jack de Gier, werden de resultaten de afgelopen weken een stuk beter, maar vanavond liet NEC het weer flink afweten. RKC-aanvaller Dylan Seys opende vijf minuten voor de rust de score, nadat hij profiteerde van een fout van NEC-linksback Leroy Labylle.

In de 62ste minuut verdubbelde RKC-middenvelder Stijn Spierings, die halverwege het seizoen overkwam van Sparta, de voorsprong namens de thuisploeg. RKC-spits Mario Bilate, ook met een verleden bij Sparta, zorgde in de 70ste minuut voor groot feest op de tribunes in Waalwijk nadat hij de 3-0 had gemaakt na opnieuw zwak verdedigen bij NEC. 

RKC speelt in de halve finales van de play-offs tegen de nummer zestien van de Eredivisie, zeer waarschijnlijk Excelsior. De winnaar van die confrontatie neemt het in de finale op tegen Go Ahead Eagles of FC Den Bosch. 

Vanavond om 20.45 uur is de andere wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs: Almere City - Cambuur. De heenwedstrijd in Leeuwarden eindigde vrijdag in een 2-2 gelijkspel.

Volledig scherm
Ron de Groot, de interim-trainer van NEC. © BSR Agency
Volledig scherm
Mike Ndayishimiye in duel met Jurien Gaari (RKC). © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Randy Wolters in actie voor NEC. © BSR Agency
Volledig scherm
Scheidsrechter Joey Kooij. © BSR Agency
Volledig scherm
Ferdy Druijf in duel met Melle Meulensteen. © BSR Agency