Volledig scherm
estiging MBO College Zuid van het ROC Amsterdam. Bij de onderwijsinstelling zijn gestolen examens te koop aangeboden via sms en whatsapp. © anp

ROC Amsterdam breidt fraudeonderzoek uit

Het ROC Amsterdam breidt het onderzoek uit naar fraude met examens. Dat heeft een woordvoerster vanochtend gezegd. Aanleiding is een verhaal van een studente van de Amstelveense vestiging van het ROC. Die zei donderdag tegen RTV Amstelveen dat er bij haar op school toetsen werden gestolen uit tassen van docenten om daarna doorverkocht te worden.

'Inmiddels heeft de studente tegen ons gezegd dat dit ging over haar vorige school, maar we nemen dit signaal serieus en laten dit geval ook onderzoeken door het recherchebureau dat al voor ons aan het werk is', aldus de woordvoerster.

Woensdag werd bekend dat bij een andere vestiging van hetzelfde ROC gestolen examens te koop zijn aangeboden via sms en whatsapp. Een recherchebureau doet hier onderzoek naar.

Het ging over examens in het vak recht bij de opleiding juridische dienstverlening. Het ROC heeft de betreffende examens ongeldig verklaard. Studenten konden ze donderdag opnieuw maken.