Het Rode Kruis heeft extra tenten neergezet bij het aanmeldcentrum van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) in Ter Apel.
Volledig scherm
Het Rode Kruis heeft extra tenten neergezet bij het aanmeldcentrum van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) in Ter Apel. © ANP

Rode Kruis: Asielzoekers in Ter Apel zaten vele uren zonder eten en drinken

Het Rode Kruis waarschuwt voor de ‘onmenselijke en onhoudbare situatie’ die is ontstaan voor de asielzoekers die slapen in de door de hulporganisatie geplaatste tenten in Ter Apel. Zij hebben van gisteravond 22.00 uur tot vanmiddag 13.00 uur geen voedsel en water gekregen, stelt de hulporganisatie. 

  1. Twitter sluit account Pakistaan die prijs zet op hoofd Geert Wilders: ‘Na Rushdie is hij de volgende’

    Twitter sluit account Pakistaan die prijs zet op hoofd Geert Wilders: ‘Na Rushdie is hij de volgende’

    Na de aanval op Salman Rushdie richten enkele Pakistanen opnieuw bedreigingen aan het adres van PVV-leider Geert Wilders. Zij willen dat de fractievoorzitter het volgende slachtoffer wordt, vanwege zijn uitlatingen over moslims. Op Twitter werd vanmorgen het account gesloten van een Pakistaan die zich uitliet voor iemand van de grote politieke partij Pakistan Muslim League, nadat hij in een veel gedeelde tweet 20 miljoen dollar op het hoofd van Wilders zette.