Rode Kruis-vrijwilligers nemen contact op met iedereen die zich meldt omdat ze persoonlijke beschermingsmiddelen willen inleveren.
Volledig scherm
Rode Kruis-vrijwilligers nemen contact op met iedereen die zich meldt omdat ze persoonlijke beschermingsmiddelen willen inleveren. © Arie Kievit

Rode Kruis roept op om kwetsbare mensen te melden, 70.000 vrijwilligers willen helpen

Het Rode Kruis roept mensen op om ouderen, chronisch zieken of andere kwetsbare mensen in thuisisolatie te melden. Deze kwetsbaren worden dan gekoppeld aan een vrijwilliger in de buurt, die een oogje in het zeil kan houden, contact kan onderhouden en bijvoorbeeld een boodschap kan doen tijdens deze coronacrisis. 

 1. Wildvreemden doneren 30.000 euro voor opgelichte Ad na afbranden huis: ‘Vertrouwen in mensen is terug’
  PREMIUM
  video

  Wildvreem­den doneren 30.000 euro voor opgelichte Ad na afbranden huis: ‘Vertrouwen in mensen is terug’

  De 35-jarige Ad Wagemakers uit Oudenbosch kan nauwelijks geloven dat wildvreemden de afgelopen dag ruim 30.000 euro voor hem hebben ingezameld na een uitzending van Zeeman confronteert. Daarin vertelde hij voor 118.000 euro te zijn opgelicht door een aannemer, nadat zijn huis was afgebrand. Hij verloor soms de zin om te leven, maar voelt dankzij de actie weer energie. ,,Dit herstelt mijn vertrouwen in mensen.’’
 2. Bijna 300 dagen hield corona hen uit elkaar, nu is Krijn (71) eindelijk weer bij zijn Ank (70)
  PREMIUM

  Bijna 300 dagen hield corona hen uit elkaar, nu is Krijn (71) eindelijk weer bij zijn Ank (70)

  Ze hadden samen een bedrijf, waren haast altijd bij elkaar. Tot het coronavirus Krijn (71) en Ank (70) uit IJsselstein van elkaar scheidde. Achter elkaar werden ze opgenomen in het ziekenhuis, op de ic lagen ze in een poosje in kamers tegenover elkaar. Ank kon haar man alleen via het raampje in de deur zien. Daarna scheidde een lang revalidatietraject het paar opnieuw. Maar nu, na 298 dagen, is Krijn weer thuis. Eindelijk.