Roep om compensatie voor kleinere feesten: ‘Rijk draagt schuld’

VIDEOOok kleinere dorpsfeesten moeten financiële compensatie kunnen krijgen als ze door de aangescherpte coronamaatregelen opeens moeten worden afgeblazen. Dat stellen verschillende burgemeesters die evenementen in hun regio’s afgelast zien worden. Het rijk zou door de leus ‘Dansen met Janssen’ verkeerde verwachtingen hebben gewekt. 

18 reacties

 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  Op management en bestuur-niveau, evenals de voordelen van bestuurders en politici, daar zal geen cent van ingeleverd worden en gaat gewoon door, daar waar de burgers en de middenstand de klappen opvangen.
 • anja Meijboom

  1 jaar geleden
  Dorps feesten georganiseerd door vrijwilligers die worden ook al een jaar van te voren gepland. Alles word vast gezet ( koningsavond,5 mei viering 2020, Sprookjes feest , sinterklaas feest, magische feestdagen) dit alles zou plaats vinden in 2020. Verschuiven naar 2021 brengt ook kosten met zich mee. Sommige bedrijven zijn failliet gegaan. Dus ook ons geld is weg maar omdat het gemeente geld is is mijn vraag wie draait hier voor op? Dus een compensatie zou ook voor dorpsfeesten moeten gelden
 • Becker

  1 jaar geleden
  Y Dolman en ook anderen overigens, hoezo de staat? Was het kabinet de veroorzaker van de stijging van de besmettingscijfers, of waren het mensen die ofwel met en geleende negatieve test, of geleende corona QR code die de oorzaak zijn/waren? Het moet toch niet zo moeilijk zijn die op te sporen en wat mij betreft vervolgen voor het in gevaar brengen van de volksgezondheid. Als je bewust ergens binnengaat zonder dat je zelf getest, gevaccineerd bent ben jij toch de veroorzaker?
 • A. van Rijnsbergen

  1 jaar geleden
  @Marcus Collins Dit geeft exact de oorzaak aan van de besmettingen. Met pijn en moeite een ongetwijfeld niet perfect systeem opgezet om de uitgaansmogelijkheden te verruimen en de eerste reactie is niet opluchting en blijschap met de mogelijkheden, maar hoe kunnen we het systeem om redelijk veilig uit te kunnen gaan weer zo snel mogelijk ondermijnen met screenprints, valse QR-codes etc. ! Veel plezier met de long-covid klachten de komende maanden en jaren. Is er weer iets te klagen !
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Stel je voor dat de overheid eens een fout zou toegeven, of een excuus zou aanbieden. Stel je voor.. Y Dolman
 1. Topman Belgisch leger wil militaire dienstplicht om dreiging Poetin, Nederland ziet dat niet zitten
  UPDATE

  Topman Belgisch leger wil militaire dienst­plicht om dreiging Poetin, Nederland ziet dat niet zitten

  Een herinvoering van de militaire dienstplicht, waar de topman van het Belgische leger vandaag voor pleit, staat in ons land niet op de planning. ,,Nederland heeft geen plannen om over te gaan tot een activering van een opkomstplicht, ook niet vanwege de huidige geopolitieke situatie”, laat Renske Piet, woordvoerder van staatssecretaris Van der Maat, in een reactie aan deze site weten. Ook de militaire vakbond VBM denkt dat een opkomstplicht met de huidige (financiële) middelen niet uitvoerbaar is.