Roethof wil vrijspraak Brech: ‘Het is te mager, spreek hem vrij’

NICKY VERSTAPPENZelfs tegen zijn advocaat zweeg Jos Brech maandenlang over Nicky Verstappen. Maar zijn stilte maakt de ‘ideale verdachte’ nog niet schuldig aan het doden van het 11-jarige jongetje. Raadsman Gerald Roethof gaat er van uit dat Nicky wegliep, verdwaalde en overleed. ‘Spreek hem vrij’.

 1. Nederlander hackt Twitteraccount Donald Trump: ‘Ik dacht ‘oh god’ toen ik was ingelogd’

  Nederlan­der hackt Twitterac­count Donald Trump: ‘Ik dacht ‘oh god’ toen ik was ingelogd’

  Een Nederlander heeft het twitteraccount @realDonaldTrump van de Amerikaanse president Donald Trump voor de tweede keer gehackt. Trump gebruikte het wachtwoord ‘maga2020!’ (Make america great again) en zou geen extra beveiliging hebben ingesteld, meldt Vrij Nederland. Ook werd ongeveer hetzelfde wachtwoord gebruikt voor het wifi-netwerk op grote Trump-bijeenkomsten. Het Witte Huis ontkent dat de president gehackt is.
 2. LIVE | Ruim 1 miljoen besmettingen in Frankrijk, Haagse zorginstellingen zien ‘tsunami van corona’
  video

  LIVE | Ruim 1 miljoen besmettin­gen in Frankrijk, Haagse zorginstel­lin­gen zien ‘tsunami van corona’

  ‘Nederland heeft geen reden tot juichen’, zegt premier Rutte. De 10.000 nieuwe besmettingen die vandaag werden gemeld, noemt hij ‘veel te veel’ en ‘ongehoord hoog’. Of er aanvullende maatregelen nodig zijn, is echter nog niet zeker. Op basis van de cijfers wordt volgende week de tussenbalans opgemaakt. ‘Dan liggen alle scenario's op tafel’, aldus de premier. Ook een eventuele totale lockdown, maar de inzet daarvan zou ‘zonder cijfers enorme gevolgen’ hebben. In ons liveblog houden we je op de hoogte van het laatste coronanieuws.