Volledig scherm
© Opsporing Verzocht

Romp in koffer is van jonge vrouw

Het vrouwelijke slachtoffer, waarvan op 19 januari het stoffelijk overschot in stukken in een koffer werd aangetroffen aan een oever in Amsterdam, was vermoedelijk tussen de 20 en 36 jaar oud.

Volledig scherm
© Opsporing Verzocht

Dat maakte de politie bekend via Opsporing Verzocht. Eerder had de politie het over een vrouw van tussen de 20 en 50 jaar oud.

Het slachtoffer, een blanke vrouw, had op haar bovenlichaam geen tatoeages of littekens. Inmiddels staat vast dat het DNA van de vrouw niet voorkomt in de Nederlandse databank van vermiste personen.

Behalve extra informatie werd in de uitzending ook een reconstructiebeeld getoond van de rok die de vrouw droeg. Die was zwart (maat 38) van het merk ‘&other stories’. Daarboven droeg ze een zwart, doorschijnend topje (maat S) van het merk Expresso.

Samsonite

Volledig scherm
© Opsporing Verzocht

De lichaamsdelen waren gestopt in een donkere, middelgrote Samsonite-koffer op wieltjes. Het betreft het model S’cure Spinner.

De koffer lag er al zeker sinds 11 januari, aangezien de politie er toen al een melding over kreeg. Agenten konden de koffer toen echter niet vinden en het lukte niet meer om in contact te komen met de melder. Een week later benaderde die persoon opnieuw de politie. 

Vermeende seriemoordenaar

De stoffelijke resten zijn In ieder geval niet van de vermiste Sabrina Oosterbeek. De politie heeft dit kunnen vaststellen aan de hand van dna-onderzoek. De donkerkleurige koffer werd gevonden op de Zuider IJdijk in Amsterdam-Oost. 

Sabrina Oosterbeek uit Amsterdam-Zuidoost wordt vermist sinds maart 2017. Naar haar lichaam is al diverse malen gezocht in het water. Ze is volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk om het leven gebracht door huisschilder Sjonny W., die ook vastzit op verdenking van de moord op twee andere vrouwen. Sabrina verdween nadat ze seks had gehad met de vermeende seriemoordenaar.