Volledig scherm
Net als de moord op Christel Ambrosius heeft Ron P. ook de moord op Anneke van der Stap altijd ontkend. © ANP

'Ron P. is niet moordenaar Christel Ambrosius'

Ron P. kan niet de moordenaar zijn van de Puttense Christel Ambrosius. Dat stelt onderzoeker Ton Derksen voor de camera van Omroep Gelderland.

Aanvankelijk zaten Herman du Bois en zijn zwager vast voor de moord op de stewardess, die op 9 januari 1994 om het leven werd gebracht. Na zeven jaar onschuldig in de cel werden de twee Puttenaren vrijgelaten. Zes jaar later zette een dna-match justitie op het spoor van Ron P.

Hij werd veroordeeld voor de moord op Ambrosius (1994) en kwam later in beeld als moordenaar van Anneke van der Stap (2005) uit Rijswijk. De Delftenaar zit voor beide zaken in totaal 20 jaar celstraf uit.

Geen stand
Derksen, die eerder de zaak van verpleegster Lucia de B. wist open te breken, stelt dat de aantijgingen tegen P. geen stand houden. Dat 'dus' de dader van de moord op de Puttense Christel nog altijd vrij rondloopt is een 'logische consequentie', zegt Derksen.

In zijn boek Putten II doet hij dat komend voorjaar allemaal uit de doeken, belooft Derksen. P.'s advocaat Ruud van Boom wil niet reageren.