Een installateur plaatst een rookmelder in een woning.
Volledig scherm
PREMIUM
Een installateur plaatst een rookmelder in een woning. © ANP

Rookmelder voor helft Nederlanders onhoorbaar

Nederland hangt sinds afgelopen vrijdag vol rookmelders waarvan het alarmsignaal een zo hoge frequentie heeft dat ruwweg de helft van de bevolking er finaal doorheen slaapt. Specialisten hebben beleidsmakers al eerder gewaarschuwd dat de melders door velen niet worden gehoord, maar daar werd niet naar geluisterd.  

36 reacties

 • Patrick Liere

  1 maand geleden
  Ik krijg nog een nieuwe rookmelder drie maanden een bericht van ontvangen, ....maar nog niets ontvangen, tot zover geen nadere berichten tot installatie.....GEEeeeeuw
 • Ray Beek

  1 maand geleden
  @M. Teevens In een rijdende auto is een sirene pas hoorbaar als de ambulance naast je rijd. Mijn gehoor is prima, vorige week nog getest.
 • Rene vd Borden

  1 maand geleden
  De nieuwe rookmelders zijn net Rutte. Je hoort hem niet totdat het te laat is.
 • Harmen Koedijk

  1 maand geleden
  @Theo van Schaik, in de keuken heb je en thermische rookmelder nodig, die reageert niet op stoom/condens, maar po (plotselinge) temperatuurstijging (> 60 graden) Of je moet hen ergens anders plaatsen. Hoeft niet direct in de keuken te hangen.
 • Ronald Markant

  1 maand geleden
  @Ronald Wingerde, Je misleidt jezelf volledig door er vanuit te gaan dat een rookmelder via Wifi altijd zijn werk doet. Beveiligingssystemen via netwerken zijn de meest kwetsbare oplossingen. Voorbeeld: Brand ontstaat vaak in elektrische apparaten, waaronder routers, televisies en laders. Als er elektrische brand ontstaat dan valt stroom vaak uit en is je netwerk volledig nutteloos. Nadenken voordat je iets roept. Nadenken als een veiligheidskundige kun je (nog) niet.
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’