Volledig scherm
De dochter werd op de hoek Slaghekstraat/Beukelaarsstraat mishandeld. © Frank de Roo

Rotterdams gezin radeloos door bedreigingen familie

Leefbaar Rotterdam en vrouwenorganisatie Femmes for Freedom maken zich ernstige zorgen over de veiligheid van een Pakistaans gezin in Rotterdam. Het gezin gaat volgens hen gebukt onder ernstige bedreigingen van de eigen familie. Justitie bevestigt dat drie familieleden vast zitten voor de zware mishandeling van enkele gezinsleden.

Quote

De verdachten zitten vast en politie en justitie doen er alles aan om een mogelijke herhaling van het geweld te voorkomen

Woordvoerder wethouder Hugo de Jonge

De gezinsleden zeggen tegen het AD te vrezen voor hun leven. De bedreigingen zouden, ondanks de aanhoudingen, nooit zijn gestopt. Het Openbaar Ministerie in Rotterdam laat weten dat er 'oog is voor de veiligheid van het gezin'.

De Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge (zorg, CDA) laat weten dat het hier gaat  om een 'nare, complexe zaak'. ,,Het gezin krijgt alle mogelijke vormen van hulpverlening aangeboden. De verdachten zitten vast en politie en justitie doen er alles aan om een mogelijke herhaling van het geweld te voorkomen,'' aldus zijn woordvoerder.

De familieruzie op Rotterdam-Zuid zou zijn begonnen met de weigering van de oudste dochter om te trouwen met haar neef. Haar ooms en opa zouden hierdoor 'in hun eer zijn aangetast'. Toen het meisje zich vervolgens verloofde met een jongen uit Pakistan, escaleerde de ruzie.

Metalen staven
Eerst werd de zoon van het gezin aangevallen door boze familieleden en daarna waren de dochters aan de beurt. Die werden in januari In Rotterdam-Feijenoord midden op straat uit hun auto's gesleurd en in elkaar geslagen met stokken en metalen staven. Ook de vader en moeder zijn mishandeld.

Op beelden die zijn opgenomen met mobiele telefoons is te zien hoe de Rotterdammers al voor het gewelddadige incident aan de Beukelaarsstraat in Feijenoord op straat worden bedreigd en geïntimideerd door andere familieleden. 

Het Rotterdams raadslid Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) wil dat de gemeente en politie snel met een oplossing komen.

Lees het hele verhaal dinsdag in het AD Rotterdams Dagblad