Volledig scherm
© anp

Rotterdamse politie bekogeld met bierflesje en baksteen

UpdateDe Rotterdamse politie heeft vanochtend kort na middernacht in de Sevenaerstraat in Rotterdam twee feestvierders aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een man van 51 jaar werd aangehouden omdat hij een bierflesje naar het hoofd van een agent gooide en een 46-jarige vrouw moest mee naar het bureau omdat ze een baksteen door de ruit van een politiewagen wierp.

Dat meldde de politie vandaag. De mensen werden aangehouden op een verjaardagsfeest. De politie klopte daar aan omdat de feestvierders veel geluidsoverlast veroorzaakten. Toen twee personen beloofden het volume te matigen, vertrokken de agenten weer.

Kort voor het instappen kwam een man de feesttent uitgerend en gooide met volle kracht een bierfles tegen de politiebus. Toen de agenten de man wilden aanhouden, probeerden andere feestvierders dat met geweld te voorkomen.

Ondanks het verzet bij de aanhoudingen, kregen de agenten het toch voor elkaar om twee personen aan te houden.

  1. Enige levensdelict in cijfers criminele asielzoekers blijkt zelfverdediging

    Enige levensde­lict in cijfers criminele asielzoe­kers blijkt zelfverde­di­ging

    In de criminaliteitscijfers onder asielzoekers over 2018 waar staatssecretaris Mark Harbers deze week over viel, blijkt geen enkele moord te zitten. Het enige geval waar sprake was van een voltooid levensdelict (doodslag), werd door de rechter gezien als zelfverdediging. De verdachte werd op 22 mei ontslagen van alle rechtsvervolging omdat hij zich volgens de rechter mocht verdedigen tegen een mishandeling waar twee belagers bij waren betrokken. Hij zat bovendien niet in een asielzoekerscentrum.