Volledig scherm
De gepeste homo uit Amersfoort bekijkt de reacties op zijn noodkreet op Facebook © Marieke Henry

Roze picknickprotest voor homo Henk

Het wegpesten van de Amersfoortse homo Henk heeft geleid tot Kamervragen. De VVD wil van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) weten of hij de gemeente Amersfoort gaat ondersteunen bij een optreden tegen deze 'vorm van terreur'. In de wijk waar Henk woonde wordt ondertussen een protestpicknick georganiseerd.

De 27-jarige homoseksueel Henk werd vorig jaar zomer weggepest uit zijn koopflat in de achterstandswijk Liendert. Het stadhuis bood hem tijdelijk een ander huis aan, maar eind april loopt daarvan het huurcontract af. Henk vreest terug te moeten. Verkoop van de flat zou hem met een grote restschuld opzadelen.

Regenboogkleden
Met een protestpicknick willen steun inwoners van Liendert steun betuigen aan Henk. Ze laten het er niet bij zitten en picknicken zondag vanaf 14.00 uur op het grasveld voor flat de Arendshorst, waar Henk woonde. Op die manier willen ze hem laten weten dat ze achter hem staan en kenbaar maken dat iedereen er mag zijn.

Volgens Mariëlle van Wegen, een van de initiatiefnemers, is de actie vooral bedoeld om een positief geluid te laten horen. Ze hoopt op een kleurrijke picknick 'op zo veel mogelijk roze en regenboogkleden'.

  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”
  2. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.