Volledig scherm
Een hoogslaper van Leen Bakker. Het bed uit de advertentie is van de website verwijderd. © Leen Bakker

Ruim 1200 gedupeerden willen hoogslaper Leen Bakker voor 24 euro

Ruim 1200 gedupeerden hebben zich bij een juridisch adviseur gemeld, omdat ze willen dat Leen Bakker een hoogslaper voor 24 euro levert.

Donderdagochtend staat een gesprek gepland tussen de advocaten van de winkel en bureau Aliter Melius, dat namens de kopers eist dat de verkoopafspraak wordt nagekomen, zo meldt het bureau.

Op 29 juli verscheen op de website van Leen Bakker een hoogslaper met 92 procent korting. In plaats van 319 euro kostte het bed van het merk Hoppekids nog maar 24 euro. Een technische fout, aldus het bedrijf, maar toen hadden duizenden mensen het product al besteld.

Technische fout

,,We hadden een kortingsactie van 20 procent op alle matrassen en een andere actie met kortingen van 50 procent. Bij de hoogslapers is door een technische fout korting op korting gestapeld'', zo zei een woordvoerder eerder deze week tegen de Volkskrant.

,,We hopen Leen Bakker in te laten zien dat zij de bestellingen moeten gaan leveren en zo de zaak zonder tussenkomst van de rechter op te lossen," aldus de juristen.

Of de klanten veel kans maken is maar de vraag. In 2006 bepaalde de rechter dat postorderbedrijf Otto geen lcd-televisie voor 99 euro hoefde te leveren aan 14 duizend mensen, omdat sprake was geweest van een systeemfout op internet. 

  1. Afgeluisterde MH17-gesprekken reiken tot in Kremlin

    Afgeluis­ter­de MH17-gesprekken reiken tot in Kremlin

    De afgeluisterde telefoongesprekken die vanmiddag door het MH17-onderzoeksteam naar buiten zijn gebracht, lijken op directe betrokkenheid van het Kremlin te duiden bij wapenleveranties aan de pro-Russische rebellen in Oekraïne. In een van de gesprekken die het Joint Investigation Team (JIT) vanmiddag afspeelde, is Vladislav Soerkov te horen: hij was twee jaar vice-premier van Rusland en is nog steeds een adviseur van president Poetin.