Volledig scherm
Nicky van den Eijnden (met dochter Nomi op de arm) kijkt toe als zijn vriendin Bianca een trouwjurk bekijkt. Dochter Amy (4) keurt de jurk. © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Ruim 3.000 euro voor droombruiloft van zieke Nicky

De inzamelingsactie voor de bruiloft van Nicky van den Eijnden heeft ruim 3.000 euro opgeleverd. De 30-jarige Helmonder weet sinds een paar maanden dat hij lijdt aan de dodelijke spierziekte ALS, maar liet zich daar niet door uit het veld slaan. Van den Eijnden trouwde gisteren met zijn vriendin Bianca.

Sinds de diagnose zag hij zijn perfect opgebouwde leven met vriendin Bianca (27), twee dochters (een van 4 jaar en een van 6 maanden), baan, huis en hond ineens in rap tempo afbrokkelen. 

De voetballer uit de selectie van Stiphout Vooruit schaamde zich zelfs dat hij zijn vurig gewenste droombruiloft met Bianca niet meer zelf kan regelen. Bovendien was er te weinig tijd om nog geld te sparen.

Vrienden hebben daarom in het voorjaar een actie opgezet voor Nicky op. Naast geld werden ook veel diensten aangeboden. Van trouwjurken, een bruidssuite, styling en make-up van de bruid, een fotograaf, bloemen, een koets met paarden, een bruidstaart en donaties uit heel Helmond en ver daarbuiten binnen.