Ruim 400 arrestaties na rellen bij demonstratie tegen coronamaatregelen

VIDEOEen onverwacht massale demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag is zondagmiddag uitgelopen op ongeregeldheden. Relschoppers - volgens de politie voetbalhooligans ‘uit de ergste categorie’ - zochten bij het centraal station de confrontatie met de politie. Er zijn ruim vierhonderd mensen gearresteerd. 

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Wie drukte op lanceerknop Buk-raket? JIT presenteert vandaag resultaten MH17-onderzoek
  PREMIUM
  MH17

  Wie drukte op lanceer­knop Buk-ra­ket? JIT presen­teert vandaag resultaten MH17-onderzoek

  Wie drukte op de lanceerknop van de Russische Buk-raket waarmee vlucht MH17 uit de lucht werd geschoten? En wie in het Kremlin besloot het wapensysteem aan rebellen in Oost-Oekraïne te geven? Nabestaanden van de 298 slachtoffers hopen daar vanmiddag antwoord op te krijgen, als het internationale onderzoeksteam (JIT) de resultaten van het onderzoek naar de bemanning en andere verantwoordelijken presenteert.