Ruim half miljoen Nederlanders hebben vrijdag geen groen vinkje meer in hun coronapas

update / videoZo’n 540.000 Nederlanders hebben vrijdag ineens geen geldig coronatoegangsbewijs meer. Dat komt omdat het kabinet een houdbaarheidsdatum voor het zogeheten groene vinkje invoert. De Tweede Kamer lijkt ermee in te stemmen, maar twijfelt nog wel.

112 reacties

 • Barry Schouten

  1 jaar geleden
  Kuipers praat totale onzin!! Ten eerste zei hij "IEDEREEN heeft de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de horeca e.d" dus wat voor "veiligheid" bied de QR code precies als er dan ook nog mogelijk besmette gevaccineerden rond lopen?? Ten tweede zei hij " Wij willen de QR pas behouden zodat we bij toekomstige varianten de horeca open kunnen houden en geen lockdowns af te moeten kondigen". Lockdowns waarvan bewezen is dat die niet werken. Een en al onzin van die Kuipers!!We zijn niet dom!
 • A. Houtsma

  1 jaar geleden
  ik vind dit vreemd, ik vond de berichtgeving niet duidelijk. Heb RIVM gebeld en deze zeiden dat het voor de eu gold met reizen niet voor Nederland nog.
 • Geert Ketelaar

  1 jaar geleden
  Stop met testen qer code en booster .dan is deze onzin gauw voorbij. Het wordt tijd dat we weer normaal gaan leven genoeg is genoeg gr v geert
 • Hofstee

  1 jaar geleden
  Ik heb mijn booster in Spanje gehaald ,telt deze dan ook als booster voor Nederland? Hij kan nog steeds niet bijgeschreven in Nederlandse App.
 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  Ik zie het probleem niet, haal de boosterprik en het probleem is opgelost, zo eenvoudig
 1. Vormt 1G een ‘smerig beleid’ of is het dé oplossing voor festivals en clubs?
  PREMIUM
  poll

  Vormt 1G een ‘smerig beleid’ of is het dé oplossing voor festivals en clubs?

  Tijdens het coronadebat van woensdag heeft minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers toegezegd te kijken of onder meer nachthoreca geholpen zijn met een 1G-beleid. Alle bezoekers moeten dan een negatief testresultaat tonen. Sebastiaan Keijmel, oprichter van Party People Zeeland, ziet een dergelijke oplossing wel zitten. Daarentegen vindt Jeroen Giele van discotheek Pinky in Renesse een dergelijk beleid grote onzin.